Lissenveld 15  -  4941 VK Raamsdonksveer  -  T +31(0) 162 71 34 00  -  info@exho.nl   LinkedIn Facebook Twitter

Diensten

Detachering voor de binnenvaart is ons specialisme. Afhankelijk van je wensen bedden wij het in in een bredere oplossing. Een oplossing op maat waarvan... Lees verder

Werken bij

Leren, werken én doorgroeien in de binnenvaart: daarvoor moet je bij Exho zijn. Voor varend personeel hebben wij steeds functies beschikbaar. Ben je al... Lees verder

Kwart vervoer kan over water!

16 april 2015

De binnenvaart in Nederland kan een kwart van het vrachtvervoer over de weg overnemen en op die wijze bijdragen aan de drie- tot zesmaal lagere uitstoot van het klimaatgas CO2, zo stelt het Bureau Voorlichting Binnenvaart.

In tegenstelling tot de volle wegen kunnen de vaarwegen in Nederland een verdubbeling van het transport goed aan. De infrastructuur is aanwezig om goederenstromen slimmer te spreiden: van de weg naar het water.

Een kwart van het goederenvervoer op de Nederlandse wegen betekent een afname van ruim 4 miljoen vrachtwagenbewegingen en een gemiddelde reductie van ruim 30% CO2 uitstoot! Deze afname is het gevolg van een lager energieverbruik van schepen per ton/per kilometer. Een soortgelijke ontwikkeling is ook in onze buurlanden België, Duitsland en Frankrijk mogelijk.