Zondagochtend 9 april: de 3e editie van STC4Duchenne.
Een sponsorloop met dit jaar VMBO, MBO én HBO leerlingen en medewerkers van het STC en de RMU. En natuurlijk onze eigen medewerkers en familieleden.

Het doel? Zoveel mogelijk aandacht vragen voor de ziekte Duchenne Spierdystrofie én zoveel mogelijk geld inzamelen voor Stichting Duchenne.

Duchenne is een ongeneeslijke spierziekte waarbij jongens al op jonge leeftijd beperkt worden in hun bewegingsvrijheid en vaak helaas jong komen te overlijden. Genezing is nog niet mogelijk.
Voor vertrek vertelde de moeder van een van de leerlingen van het STC wat Duchenne met haar zoon doet. Een indrukwekkend verhaal en een bevestiging van de noodzaak van deze actie.

Het sponsorgeld is hard nodig voor onderzoek en voorzieningen voor patiënten. Elke ingezamelde euro gaat naar het goede doel, dankzij STC en Exho die respectievelijk het inschrijfgeld en de loopshirts met daarop “Ik ren voor Duchenne” sponsoren.

De dag begon om acht uur bij STC-Safeport waar de bijna 100 lopers hun startnummer en het STC4Duchenne/Exho hardloopshirt ontvingen. Het weer was fantastisch, de sfeer nog beter.
Gezamelijk liepen de deelnemers, als een team met een missie, naar de start van de 10.500 meter. In een fantastische ambiance behaalden velen persoonlijke overwinningen of records. Als het lopen wat moeilijker ging hielp men elkaar over de finish. Een groot compliment aan alle deelnemers. Net als aan de vrijwilligers en sponsors. Dank jullie wel!

De definitieve opbrengst van de sponsorloop is nog niet bekend. Binnenkort wordt de officiële uitslag bekend gemaakt en de check overhandigd aan Stichting Duchenne Parent Project.